Warning: get_browser(): browscap ini directive not set in /home/gelabor/public_html/szig-gel/sessionInit.php on line 16
Pécs és a tudományok - GELabor
 
 

HÍREK

Elindult a SZIG-GEL weboldala
2017.10.14.
megnyitottunk

Pécs és a tudományok

2014.12.10.

"A Pécsi Tudományegyetem, mint a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, mára tudásipari tényező. Célja, hogy a jelen kihívásaira kreatív és hasznos megoldásokkal válaszoljon, és kezdeményező szerepet vállaljon a progresszív tudásépítő-folyamatokban."

A Pécs tudományosságának egyik fő fóruma a Pécsi Tudományegyetem, és ezen belül is az Egyetem Szentagothai János Kutatóközpontja. A központ lényegét Dr Bódis József a PTE rektora és Dr. Kovács L Gábor az SZJK elnöke a következőképpen foglalta össze a központ honlapján, melyen további részleteket is találhat az érdeklődő (http://www.szkk.pte.hu/)

"A Pécsi Tudományegyetem, mint a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, mára tudásipari tényező. Célja, hogy a jelen kihívásaira kreatív és hasznos megoldásokkal válaszoljon, és kezdeményező szerepet vállaljon a progresszív tudásépítő-folyamatokban.

A Szentágothai János Kutatóközpont létrejöttével a Dél-Dunántúli Régió életében évtizedes hiányt pótló kutatóközpont valósult meg. Az intézmény a korábbiakban szétaprózott kutatási potenciált a Pólus programban megfogalmazott egészségipar és a környezetipar köré koncentrálja,és az emberi élet fenntarthatóságát kutatás-fejlesztési tevékenységgel szolgálja. A K+F+I tevékenység számára a régiónkban egyedülálló, magas színvonalú műszer- és tudáshátteret, valamint korszerű laboratóriumokat biztosít.

Azonban nem csupán egy innovatív technológiával készült épületegyüttesről, modern műszerekről és laborokról beszélünk, hanem az egyetem új K+F+I stratégiájába szervesen illeszkedő intézményről, amely az elkövetkezendő évtizedben óriási kiugrási lehetőségeket jelent. Célunk az orvos-biológiai, természettudományi, műszaki-informatikai innovációs tevékenységek fejlesztése, a kutatási profilok gazdasági és társadalmi igényekhez való közelítése, együttműködések előmozdítása, széleskörű szolgáltatások biztosítása."

A SZIG-GEL anyagai, az alkotói közjavak, a Creative Commons elvei alapján készültek és szabadon használhatók a forrás (URL) pontos idézése esetén.
Honlapgazda: Horváth Erika, indult: 2017.09.31.